diumenge, 8 de desembre del 2013

Circuit Arcs: Aguilar de Segarra



Info de la Cursa:
Organitza: Anbaso Club Esportiu
Web: http://www.anbaso.cat/arcs
Data: 8 de Desembre 2013
Distància: 15.45 km 
Desnivell positiu: 675 m
Nº avituallaments: 3
Nº inscrits: 210

La cursa forma part del Circuit Arcs, amb un total de 5 curses de muntanya d'entre 12 i 15 kms.
- 08/12/13: Aguilar de Segarra
- 22/12/13: Sant Joan de Vilatorrada
- 12/01/14: Sant Vicenç de Castellet
- 26/01/14: Súria 
- 08/02/14: Callús

Video promocional del Circuit de curses:



Logística:

Sortim de bcn sobre les 8 i poc per poder arribar una horeta abans i recollir el dorsal amb temps. Com sempre, i tot i haver buidat el dipòssit a casa, haig de fer un pit stop als lavabos del casal on fan l'entrega de dorsals. La cua al lavabo d'homes és d'unes 12 persones mentre que al lavabo de dones està dessert. Normalment la gent ja va entrant al de dones però en aquest cas ningú del que hi ha davant meu vol, així que entro com un llamp per por a cagarme mentre estic a la cua.



La Cursa:

Fa fred però s'agraeix que no hi hagi cap núvol ni tampoc vent. Abans de sortir faig una mica d’escalfament amb el Gerard.


La  sortida puntual, a les 10 del matí.



Surto bastant rapidet a 3:43 min/km i intento aguantar una mica fins que arribin els primers corriols de pujada per intentar evitar els taps que es puguin fer.  La primera pujada es dureta pel fang que s'enganxa a la sola i fa que costi aixecar el peu. Sembla com si el pes de les vambes hagués augmentat 1 kilo per cada peu.

La baixadeta després del km 4 bastant perillosa. El terreny patina molt i és molt pronunciada (-130 m de desnivell en mig kilòmetre).

La segona pujadeta comença al km 5.5. L’avituallament just al principi em va de conya per agafar forces. La pujada és una mica més dura que l'anterior (+150 m en 1 km de pujada) però té un replà al mig per poder recuperar una mica. És un corriol estret on no hi ha gaires espair per poder avançar així que anem pujant en fila caminant rapidet.

Després ve 1 km de pista que fa una mica de baixada i es pot tirar bastant bé. Al km 8 comença la segona baixada fotuda (-176 m de desnivell en 1 km), no hi ha perill de caure cap als costats però si hi ha tres o quatre saltets o s'ha de mirar bé on es fiquen els peus.

A partir d'aquí jo ja pensava que tot seria més fàcil i podria fer els últims 5 kilòmetres corrent però encara quedaven dues sorpreses.



La primera una pujadeta en zig-zag on, en mig kilòmetre, es pugen uns 100 metres. La segona, després de creuar l'eix (C-25), ens trobem una bona paret, +70 m  de desnivell en només 300 metres. Al ser l'últim kilòmetre de cursa apreto el que puc i aconsegueixo passar uns 5 corredors a la pujada. Després de córrer uns 300 metres en solitari enganxo un altre grup però estan massa lluny per poder avançar a ningú més així que enfilo les escales dels últims 100 metres creuo l’arribada.




Al acabar, butifarreta i porró de vi.



Resum:

Temps: 1h 36' 35''
Distància: 15.5 km
Desnivell+: 764 m
Posició total: 53 de 210

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada